2012 értékelés

Tisztelt Klubtagok, Sporttársak!

Átlagosnak mondható évet hagytunk magunk mögött. Kiemelkedő eredményekkel nem büszkélkedhetünk. Stabilizálni tudtuk helyünket Pipishegyen, a hangártető halaszthatatlan javítására 300 ezer forintot tudtunk fordítani, valamint az év közbeni fűnyírások költségének  egy részét is átvállaltuk. Sajnos a Sportfólió Kft.-vel nem tudott az RKGY vezetése megegyezni így elmaradt a hullámtábor. Dunakeszin viszont bíztató eredmények születtek.

Mindkét egyesületnél nagyon kevés az aktív, a repülőtérre rendszeresen kijáró tag. Ez a negatív tendencia sajnos tavaly csak erősödött. Korábbi, lelkes, hasznos emberek maradtak el, főleg "magánéleti" okok miatt.

Pozitív viszont a modellezők egyre erősebb aktivitása. Rendszeresen tartanak üzemnapokat és tavaly Szeptemberben sikeresen megrendezték az első Öreg Rubik gépek modellező találkozót.

Évközben felmerült ötletként egy regionális sportszövetség megalapítása. A Gyöngyösi repülésnek mindenképpen csak hasznára válna. Ezért kérek minden egyesületi vezetőt, (vitorlázó repülő, sárkányos, siklóernyős, modellező) hogy idén próbáljunk meg kidolgozni egy helyi szövetség megalapításának tervezetét. Összefogva, sokkal hatékonyabban és komolyabban tudjuk érdekeinket képviselni minden szinten.

Az Atkári bázis fejlesztése adta a tavalyi beruházások több mint 90%-át. Elkészült az előtető folyamatban van a parkoló kialakítása és a hangárban megkezdődött a repülőgép javító műhely építése. A végleges kialakításra idén kerül sor. A téli javítási munkákat már az új falak közt szeretnénk megkezdeni.

Ezzel a rövid értékeléssel zárjuk a tavalyi évet. Remélem idén sokkal komolyabb eredményeket tudunk felmutatni. Köszönöm mindazoknak az odaadó munkáját akik a segítették, támogatták tevékenységünket. 

Sporttársi üdvözlettel,

Kiss Gyula