Új MVSZ és MAC szabályzatok

MVSZ szabályzatok

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség (MVSZ) a FAI SC3 (Sporting Code) változásaival összhangban, módositotta az érvényes FAI jelvények és Diplomák Szabályzatát, valamint a Rekordszabályzatot. A módositások 2009 November 01-től érvényesek.

 

Az új szabályzatok letölthetők az MVSZ oldaláról, illetve MAC klubtagoknak direkt hozzáférés biztositott minden érvényes szabályzathoz a letöltések rovatban. Kérek minden MAC-os vitorlázórepülőt az új előirások tanulmányozására. A 2009-2010 évi téli, elméleti továbbképzésen részletesen ismertetve lesznek a legújabb hatósági és szakszövetségi szabályzatok módositásai. 

MAC előírások

Kiadásra került az 1/2009-es szakmai vezetői körlevél az Atkár Margit-kút nem nyilvános le-és felszállóhely repülési előírásaival kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan átdolgoztuk a klub repülési szabályzatát is. Felhívom minden repülő sporttárs figyelmét arra, hogy 2009 November 15.-től az Atkáron tervezett repülések, üzemnap szervezés, hangár tárolás és egyéb gatya ügyekben keressétek Juhász Józsi elnököt.

 

Feltöltöttük a 3933-as Bocian és a 4033-as Nimbus-2 légiüzemeltetési utasításait is. Minden típussal rendelkező, illetve típus várományos pilótát kérek a dokumentumok részletes tanulmányozására.

A MAC-os dokumentumok klubtagok számára elérhetőek a letöltés rovatban.

Külsősök az info@matra-aero.hu címre küldött levélben igényelhetnek nyilvános, egyesületi dokumentumokat.