DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉG 2020

2020 március 7.-én ismét sor került az előző évben repült kiemelkedő teljesítmények díjazására.
A vitorlázórepülés területén díjazottak (a teljesség igénye nélkül) a következők:

A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség különdíját Eric Mozer úr, az IGC Elnöke adta át Kiss Gyulának (Mátra Aero Club) az MVSz CAMO szervezete létrehozásáért és működtetéséért.

A Rotter Lajos Vándordíj 2019 évi győztese Hegedűs László (Alföldi), a Turul Vándordíjat Makai Sándor (Hajdúszoboszló) míg az Icaros Vándordíjat Rozsnyói Zsolt (Opitz) vette át.

Az év férfi sportolója vitorlázórepülésben Tamás Ferenc (DAC) míg az ifjúsági legjobb Laktis Balázs (MÁV).

A Lányi Alapítvány idei díjazottjai Wéber Zsombor (Alföldi) és Tóth Barnabás (Szombathely).

Hegedűs László (Alföldi) három Országos és egy Európa sebességi rekordot repült, és átvette a FAI diplomát egy Európa és egy Afrika rekordja után is. Az Ábrók Ági (Mátra) - Szilágyi Márti (Esztergom) páros Országos kétüléses női távolsági rekordot teljesített. Verebélyi Zoltán (Alföldi) Országos sebességi rekordot, míg Muráti Judit (MALÉV) Nemzeti magassági rekordot repült.

A Magyar Vitorlázórepülő Kupa és a Rally Kupa legeredményesebb versenyzői, csapatai és klubjai is díjazva lettek, a 2019 év eredményei Dokumentumtárunkban archiválásra kerültek.

Az Aranykoszorú feltételeit Máté Attila (Alföldi) és Tóth Barnabás (Szombathely) teljesítette, Wéber Zsombor (Alföldi), Wéber Olivér (Alföldi) és Dobos Tibor (ACFH) befejezte a Gyémántkoszorúját, míg Rozsnyói Zsolt (Opitz) és Muráti Judit (MALÉV) egyidejűleg mindkettőt megrepülte.

 www.soarinhungary.hu