A Roma 2011-es Európai bemutatkozása

REPÜL A "RÓMA"!

Végre sikerült összeállítani egy részletesebb áttekintést az L-2 Roma tavalyi, sikeres, Európai debütálásáról. Váradi Laci több meghívást kapott Svájcból, és itthon a Pécsi repülős találkozón való részvételre kérték fel. Idehaza is sokan csak a hírekből, fényképekről vagy hallomásból tudtak a kis gép létezéséről, ezért a hazai bemutatkozás legalább annyira fontos eseménye volt az újáépített gépnek mint az első igazi, külföldi szereplés.


 

s1Időrendi sorrendben az események:

RIO 2011 Nemzetközi old timer találkozó Ecuvillens (LSGE) Június 25-26 A Romát Szabó Árpi Motorlerchéje kísérte el a találkozóra, ahol mindkét gépet nagy érdeklődéssel fogadták. Maga a kis Roma egyedülálló színfoltja volt a rendezvénynek, hiszen eddig soha egyetlen alkalommal sem képviselte hazánkat az 1920-as években tervezett és gyártott gép. Az, hogy ez egy utánépített szerkezet, senkit nem zavart, mivel maga a munka minősége olyan szinten adja vissza az eredeti repülőgép részleteit, amiben nem lehet kifogást találni.
PPS fotó album Itt

 

 

 

 

 


rio1Július 22-24 között került megrendezésre a Pécs-Pogány (LHPP) repülőtéren egy jó kis pilóta találkozó, ahol elsőként emelkedett levegőbe - nagyközönség előtt - a Roma.

PPS fotó album Itt

 

 

 

 


s23Augusztus 26-28 Lausanne (LSGL), nemzetközi old timer találkozó. A sok ritkaság mellett, a Róma Lausanne-ban is méltó képpen képviselte hazánk sokak által elfeledett repüléstörténetét. Reméljük Lacinak még nagyon sok lehetősége lesz bemutatni ország világ előtt a kis gépet.

PPS fotó album Itt

További képsorozatok a galériában!